Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
patka120 Zaciekawiony

|
Wysłany: Czw Lis 26, 2009 14:08 Temat postu: Witam:) |
|
|
Jestem Patrycja. I od 22 lat już męczę się z tym świństwem(zez rozbieżny). Do tej pory nie myślałam nad zabiegiem.... Może jak byłam w gimnazjum to moje dobre koleżanki namawiały mnie na zabieg ale ja tchórzyłam..... Oczywiście przez lata podstawówki byłam szykanowana z tego powodu co odbiło piętno na mojej psychice.... I utrudniło bardzo kontakty z ludżmi a szczególnie z mężczyznami... Obecnie studiuję i teraz już nikt nie zwraca mi na to uwagi ale i tak zawsze czułam się ta gorsza...
I wszystkie niepowodzenia zwalałąm właśnie na karb tego....
A na sam zabieg zdecydowałam się przez Panią która prowadziła ze mną rozmowę kwalifikacyjną od razu zauważyła mój wzrok wbity w ziemię... Ehh... I zaczęła namawiać mnie do tego zabiegu.... Było to dla mnie strasznie żenujące że obca osoba zwróciła mi na to uwagę... Ale dzięki niej zdecydowałam się i mam termin zabiegu wyznaczony na 7.12 w Klinice Okulstycznej w Katowicach. A u tej Pani pracuję Na zabieg oczywiście cieszę się ale i jednocześnie bardzo boję. Oglądałam filmiki i jestem przerażona.... A co jak się nie uda???.....  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Czw Lis 26, 2009 14:08 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Gosia31 Członek rodziny

|
Wysłany: Czw Lis 26, 2009 14:19 Temat postu: |
|
|
Witaj!
Nie przejmuj się! to nie jest takie straszne . Śpisz, nic nie czujesz w czasie zabiegu A filmików lepiej nie oglądaj!!
Bardzo dobrze że ta pani Cie namówiła, nie bedziesz załować! tylko cieszyc się prostymi oczkamiii i odbudujesz kontakty z ludzmi szczególnie z mezczyznami
A u kogo bedziesz miała zabieg?
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
lenam Dzidziuś forumowy

|
Wysłany: Czw Lis 26, 2009 14:20 Temat postu: |
|
|
Dziecko drogie - Ty się nic nie bój. Jak już pisałem, będąc w Twoim wieku miałem operację NA ŻYWO, w znieczuleniu miejscowym i... nawet miło to wspominam Na imprezach jest o czym opowiadać, w końcu nie każdy miał okazję patrzeć swoim okiem wyjętym z oczodołu
To jest prosty zabieg, chirurgia jednego dnia, więcej w tym krawiectwa niż chirurgii - tu przytną, tam dodadzą i po wszystkim.
Za to potem będziesz laska i wreszcie użyjesz życia  |
|
Powrót do góry |
|
 |
bart120 Przedszkolaczek

|
Wysłany: Czw Lis 26, 2009 15:24 Temat postu: |
|
|
Cześć Patrycja!!! Bardzo dobrze ze zdecydowalas sie na zabieg, który musi sie udac i nic sie nie boj, pomysl o wszystkich tych korzysciach ktore spotkaja Cie po operacji:)pozdrawaiam _________________ All Eyez On Me |
|
Powrót do góry |
|
 |
patka120 Zaciekawiony

|
Wysłany: Czw Lis 26, 2009 15:50 Temat postu: |
|
|
Do GOSIA nazwiska tej Pani z tego wszystkiego zapomniałam:) bo wczesniej badała mnie jakaś Pani póżniej miałam robioną próbę dwojenia i ta Pani która przeprowadza zabieg powiedziała:"dziecko Ty jescze młoda jesteś a ja operowałam Pana po 50-ce:) nie masz co się martwić a to Ci wyjdzie tylko na dobre:)" No i na termin czekałam jakieś półtora miesiąca:)
Tylko jakoś martwi mnie fakt że wszyscy tu piszą o dr Jochan albo innych a nie bardzo o Klinice gdzie się wybieram....
Do lenam: gratuluję odwagi:) ja bym chyba umarła.... a co do korzyści to mam nadzieję ze takowe będą ale ja jestem tchórz i się boję |
|
Powrót do góry |
|
 |
lenam Dzidziuś forumowy

|
Wysłany: Czw Lis 26, 2009 16:26 Temat postu: |
|
|
>patka
Teraz to jest inny świat, nic tylko się operować. Wtedy to była jazda: stan wojenny, nędza, jak przez pomyłkę zjadłem jajko cukrzykowi, to mnie chcieli wypisać (było jedno jajko na cały oddział). A podczas operacji, z pełną świadomością, słyszę: "No, gotowe, to proszę usiąść i popatrzeć prosto, sprawdzimy efekt". Więc siadam, szczęśliwy, że po wszystkim. Gerkowicz patrzy, marszczy czoło... "Nie, źle, poprawiamy jeszcze raz". I wszystko od nowa.
Zobaczysz, nawet się nie obejrzysz i będzie po robocie. A potem... życie jak w Madrycie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Gosia31 Członek rodziny

|
Wysłany: Czw Lis 26, 2009 22:22 Temat postu: |
|
|
Patka - a jak sie nazywa klinika? Pamietasz?
Nie martw się, (mam nadzieje) jest wielu specjalistów od strabiego, nie tylko dr Jochan. Nie przejmuj się! bedzie wszystko okej!
Pomysl o prostych oczkach jaka bedziesz szczesliwa po  |
|
Powrót do góry |
|
 |
g11 Członek rodziny

|
Wysłany: Czw Lis 26, 2009 23:40 Temat postu: |
|
|
A jeśli nie będzie okej to ktoś jak Gosia się już więcej nie odezwie bo nie będzie umiało nic mądrego powiedzieć.
Patka wiesz spotkałaś całkiem fajną osobę która wyraźnie i pewnie bezinteresownie stara się Tobie pomóc, jak dla mnie to był by to kandydat na przyjaciela. Ja(zapewne nie tylko ja) trzymam kciuki żeby się Tobie udało. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Tiena Członek rodziny

|
Wysłany: Pią Lis 27, 2009 00:16 Temat postu: |
|
|
Witaj Patrycjo  |
|
Powrót do góry |
|
 |
patka120 Zaciekawiony

|
Wysłany: Pią Lis 27, 2009 08:06 Temat postu: |
|
|
Do Gosia:) Klinika nazywa się Samodzielny Publiczny Szpital Kliniczny nr 5.
Do g11 rozumiem że nie masz zbyt pozytywnego nastawienia do tej Kliniki?
A co jest tego powodem?
Witaj Tiena:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Gosia31 Członek rodziny

|
Wysłany: Pią Lis 27, 2009 14:32 Temat postu: |
|
|
g11 nie pisze do Ciebie wiec Ty do mnie tez nie pisz i przestan mi cisnienie podnosić!
Polecam ta pania co MI POMOGŁA, a Ty za przeproszeniem gówno wiesz o tej pani dr więc sie zamknij!
Patka trzymam kciukI!!!!  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Pi0tR Zaawansowany forumowicz

|
Wysłany: Pią Lis 27, 2009 17:40 Temat postu: |
|
|
siemka  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kaś446 Członek rodziny

|
Wysłany: Pią Lis 27, 2009 17:55 Temat postu: |
|
|
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
aniamarek121 Członek rodziny

|
Wysłany: Pią Lis 27, 2009 19:07 Temat postu: |
|
|
najwazniejsze ze sie zdecydowalas.trzymam kciuki |
|
Powrót do góry |
|
 |
g11 Członek rodziny

|
Wysłany: Pią Lis 27, 2009 19:43 Temat postu: |
|
|
Co prawda nie wiem czy to jest ten szpital o którym myślę, ale kiedyś cieszył on się bardzo złą renomą, rządziła tam dr Gierek której odebrano prawo wykonywania zawodu z powodu choroby alkoholowej, ogólnie ośrodek w którym rozegrało sie wiele dramatów ludzkich w tym również użytkowników z tego forum.
Patka nie wim czy mówimy o tym samym szpitalu, ale jeśli tak to nie ryzykuj tam swoich oczu, bo konsekwencję mogą być różne.
W Katowicach operuje tez inny świetny lekarz sprawdzony na tym forum.
P.s. Do Gosia..jak masz problemy z ciśnieniem do idż do lekarza, nikogo tu ne poleciłaś więc nie pleć tych swoich dyrdymałów i banałów o prostych oczach w nie sprawdzonych szpitalach/klinikach, bo krew az mózg zalewa. |
|
Powrót do góry |
|
 |
g11 Członek rodziny

|
|
Powrót do góry |
|
 |
g11 Członek rodziny

|
Wysłany: Pią Lis 27, 2009 20:09 Temat postu: |
|
|
"gotowe, to proszę usiąść i popatrzeć prosto, sprawdzimy efekt". Więc siadam, szczęśliwy, że po wszystkim. Gerkowicz patrzy, marszczy czoło... "Nie, źle, poprawiamy jeszcze raz". I wszystko od nowa. "
Serio brzmi jak niezły kawał. |
|
Powrót do góry |
|
 |
patka120 Zaciekawiony

|
Wysłany: Pią Lis 27, 2009 21:10 Temat postu: |
|
|
Do g11: poczytałam trochę na forum o tej Klinice i chyba masz rację że nie była ona najlepszym wyborem dlatego myślę nad zabiegiem prywatnym, bo w sumie powinno się mieć zaufanie do lekarza który ma przeprowadzać zabieg a ja takowe średnio miałam......
A w końcu to oczy więc chcę je powierzyć osobie godnej zaufania
I dzwoniłam już do Kliniki 2000 żeby dowiedzieć się co i jak:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
kamcia Członek rodziny

|
Wysłany: Pią Lis 27, 2009 21:44 Temat postu: |
|
|
Witaj dobrze ,że się zdecydowałas no i pogratulowac szefowej
A bać się nie ma czego
Lenam jak przeczytałam Twoje przeżycia to szczena mi opadła _________________ kamcia |
|
Powrót do góry |
|
 |
g11 Członek rodziny

|
Wysłany: Pią Lis 27, 2009 23:01 Temat postu: |
|
|
Patka wcale nie jest powiedziane, ze Tobie tam nie wyprostują oczu, aczkolwiek lepiej dmuchać na zimne i korzystać z doświadczeń innych użytkowników, którzy próbowali w tym szpitalu, ale oczy wyprostowali sobie dopiero tam gdzie dziś dzwoniłaś.
Kurde aż się dziwę ze nikt wcześniej z użytkowników nie odwiódł Ciebie od tego pomysłu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Pią Lis 27, 2009 23:01 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |